Monday, November 7, 2011

Kecewa Bertukar Senyum

Teringat balik dari hospital tempoh hari, di mana keputusannya adalah amat mengecewakan. Tapi apakan daya, itu semua kuasa Allah S.W.T. Terima sahaja walaupun dengan hati yang sungguh berat. Akan tetapi, pada keesokkan harinya kira-kira Encik Iqbal call to inform yang doctor called him to ask him whether Hanif boleh operate on the 10th Nov ni. Rasa bersyukur sangat. Tidak tahu bagaimana harus saya gambarkan perasaan saya pada masa itu. But the doctor claimed he will call again on the next day. Ok takpe boleh tunggu.

So, like he was promised the doctor called again on the next day. He informed that we need to go to Hospital by 8 o'clock in the morning on the 8th. Jumpa doktor pakar dulu then baru boleh admitted. Sungguh hatiku rasa lega yang amat. Lega sebab tak payah nak tunggu lagi. Memang betul orang kata penantian suatu penyiksaan.


Dalam keseronokan menyambut Hari Raya Adiladha, tiba-tiba hidung Hanif meleleh-leleh & pada masa yang sama asyik terbersin je. Kerisauan mula melanda. Dalam hati terdetik "memang kena postponed lah operationnya nanti", sungguh sedih. Badan dia mula panas dan mata pun mula merah. Ini memang tak boleh jadi. Waima, operation tonsilectomy dia harus diteruskan. Bayangkan, sedari 2 minggu lepas dah demam teruk. Lepas tu ok tapi tak sampai beberapa hari dah nak kena demam, flu dengan batuk semula. Nak tunggu  3 minggu pun susah susah, inikan pula dua bulan. Kelam kabut jugak nak cari ubat demam dia. Ubat flu dengan Nasal Spray sememangnya sudah diberikan 2 bulan lepas untuk melegakan hidung dia yang meleleh.

Alhamdulillah, selepas dua jam badan pun tak panas, bersin pun tidak, mata pun tak merah, dan hidung pun dah tak meleleh. Bangun pagi tadi, terusku bagi lagi ubat demam, cair kahak dan Vitamin C. Hidung pun macam dah kering sikit. Tenang sekejap rasa di hati. 

So, hari ini saya packing baju dan semua barang yang diperlukan semasa di hospital nanti. Mau seminggu jugak stay kat sana. Boleh dikatakan pergi bercuti dua beranak. Semoga segala apa yang dirancangkan berjalan dengan lancar serta dipermudahkan. InsyaAllah...

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...