Thursday, November 10, 2011

Kisah Nasi Lemak & Telur

Seperti biasa, aktiviti hospital memang tak banyak seperti aktiviti di rumah. Tambahan pula wad Hanif di tingkat 4. Sungguh malas mau turun bawah.

Pagi-pagi Hanif lagi dah request nasi lemak aiyooo. Doktor pakar pulak tengah round check patient takkan nak pergi macam tu aje. Tunggulah sekejap.

Lepas je dokor tu blah kami dua beranak pun turun bawah berjimba makan di Kafeteria Hospital. Walaupun tak sesedap mana, at least Hanif makan nasi lemak dengan banyaknya. Kat sini, pagi petang siang malam nasi lemak huhuhu. Kesianku tengok putera kesayaganku itu. Seperti kebiasaannya mama cuma makan selepas Hanif so yang tinggal cuma sambal dengan ikan bilis je ye. Telur yiilekk...

Teringat Kafeteria Pediatrik HKL. Boleh dikatakan makanannya sedap ikut tekak saya dan Hanif. Harga affordable. Kira nasi goreng cina RM3.50 tu bagi saya murah sangat lah tu. Ingat senang ke nak cari nasi goreng harga RM3.50 sekarang ni. Mungkin ada tapi tersorok tempatnya.

Tinggal di wad Orthorhonolaryngology atau lebih dikenali sebagai ENT tak seperti di Wad Pediatrik. Pediatrik lagi okey bagi saya walaupun agak crowded dengan kanak-kanak. Hanif pun boleh dapat ramai kawan.

Tapi kat sini pun ok juga pasal tak ramai patient. Dalam 20 orang macam tu. okeylah kan sebab Hanif boleh lari sana sini dan kita berdua boleh turun naik beli makanan macam-macam oleh kerana kedai Hospi Mart pun dekat. Perabih duit kat situ je la :D

Syukurlah anak mama ni bab makan tak cerewet sangat. As long as anywhere got menu telur means can get along la :P

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...