Thursday, December 8, 2011

Sinopsis Drama Gemersik Kalbu Slot Akasia TV3

Tak lama lagi akan berakhirlah drama Tentang Dhia Slot Akasia TV3. Dengan ini, Drama Gemersik Kalbu pula bakal ditayangkan pada 26 Disember 2011. Gemersik Kalbu ini diadaptasikan dari novel Anis Ayuni yang merupakan Novel terlaris jualannnya pada tahun 2005. Pelakon utamanya adalah Aqasha dan Ayu Raudhah yang sebenarnya menggantikan Rita Rudaini yang telah menolak tawaran tersebut.
Kisah Cikgu Raihana yang bercinta dan bertunang dengan Wan Ariffin. Wan mati lemas kerana menyelamatkan seorang budak. Cikgu Raihana pulak kehilangan seseorang yang sangat rapat dengannya, dia bergantung kasih dengan Wan Ariffin selama ini, dan keluarga Wan sangat baik dan menganggap Raihana macam anak kandung mereka.

Raihana tidak rapat sangat dengan ibu kandungnya sendiri, malah hubungan dia dan ibunya sangat kekok.

Raihana melanjutkan pelajaran secara sambilan dengan rakan baiknya Kak Shikin, mereka menumpang tinggal di rumah Aunty Zarina, di situlah dia kenal pula dengan Sufian.

Awal perkenalan, Raihana tidak berapa suka dengan penampilan dan tingkah laku Sufian. Tetapi Sufian sudah jatuh hati pada Raihana. Raihana masih lagi tak dapat melupakan cinta pertamanya iaitu Wan Arifin. Raihana yang tak suka kepada Sufian bertekad nak pindah rumah kerana benci kepada Sufian. Sufian mula memasang perangkap supaya Raihana dapat dikahwininya.

Akhirnya Raihana dan Sufian berkahwinlah juga..sepanjang menjadi isteri kepada Sufian, dia melihat kebaikan dan keikhlasan Sufian sebagai suaminya. Mungkin timbul rasa kasih sayang kepada Sufian dan Raihana terpaksa jugak menjaga Sufian di hospital ketika Sufian sakit.

Setelah Sufian sihat, Raihana kena pula jaga ibu kandungnya yang jatuh sakit pulak walaupun ibunya melayan dia dengan kasar. Raihana cuba merapatkan hubungan renggang selama ini dengan ibunya.

Sufian sedar Raihana masih lagi teringatkan cinta pertamanya, mampukah Sufian mengalihkan kembali cinta Raihana kepadanya, Sufian cuba menduga cinta dan kasih sayang Raihana..nak tau kesudahannya..

Nantikan Gemersik Kalbu di tv3, jam 7 malam Isnin-Khamis 26 Desember 2011.


Sumber: Nurizspace

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...