Sunday, August 23, 2015

Penyakit Virus tak kira wanita dan kanak-kanak

Hai... Tora datang lagi...

Demam dan selesema Tora yang datang. One thing yang paling tak suka apabila kena selesema ni ialah sakit kepala yang berdenyut-denyut, mata berair dan hidung yang meleleh-leleh. Bersin tak apa lagi. Untuk kelegaan emosi.

Sedari pagi semalam tak sedap hidung dan menjelang petang suara terus sengau. Bukan teruk pun. Tak sumbat mana hidung ni. Kepala berat. Dah begini bersantai je lah. Update Instagram, carik idea baru untuk brownies dan congo bars. Bukan baring saja. Otak pun jalan jugak. Cuma kerja lipat kain je tak buat.

Berjanji nak potong kain untuk kurta Encik Suami. Hmmm... Tak dapat la. Seksa. Huh...banyak sangat alasannya. Lepas tu tengah malam begini entah bagaimana boleh layan cerita "Fear Files" kat Zee TV. Cerita yang ala-ala cerita hantu. Ok tak seram sebab volume TV slow kikikih...

Yang pelik, bila tak sihat time itulah idea datang mencurah curah macam air terjun. Satu hari ni kejap pegang buku, kejap pegang laptop kejap pegang henfon. Bila ngadap buku nak tulis idea tak reti pulak tulis. Bila depan lappy lagi blank. Sudahnya dok usha usha gambar buat notes dalam henfon je la. Sebab tu suami kata "awak ni henfon 24jam je..." Hahaha... Ayat sadis. Dia ingat bini dia ni kerja berlegar-legar kat WhatsApp je kot sepanjang hari. Tak tau tengah perah otak fikir nak maju kan bisnes. Buktinya ni, demam selesema pakej migraine.

Ohhh... Henfon saya ofis bergerak saya, kamus dan kitab saya. Semua benda ada dalam ni. Zaman berteknologi ni semua pakat simpan maklumat dalam henfon je. Nota, meeting, resipi, business plan, marketing plan etc semua sumbat kat si kecik ni. Kalau hilang boleh giler sekejap tau dak...

Nukilan,
Bakal Bisneswanita

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...