Thursday, November 13, 2014

Nursery hunting mission

Dah dua tiga minggu dok search sana sini mencari info nursery atau taska yang sesuai untuk Muhammad Hadif. Memang payah mencarik nursery untuk si kenit mama sorang ni. Sebab si adik ni tak macam abang dia. Risau kalau orang lain jaga takut boleh hilang sabar. BTW saya suka nursery Hanif yang lama dulu. Yang tek perfect if nak cerita memang tak cukup satu entri. For me, biasalah takkan nak expect the best bila fees pun ok kan. Nak nasi lemak harga RM1.50 tapi ko nak ayam, ko nak telur mata, ko nak paru...haah agak2 boleh ke dapat? Sah-sah kena bayar extra kan. Jadi macam tu lah konsepnya. 

Selama beberapa minggu ni saya dok search sana sini. Pening tau. Tahun depan mama dah nak start kerja balik. Tapi mencari nursery yang sesuai ni memang sangat payah. Adakah kerana aku dah choosy?? hahaha... Nak fees dalam range tak mahal tak murah. Tapi ahkak nak yang macam Children Playhouse tu ekekeke... Memang statement nak kena penampar!

Berbalik kepada cerita "Nursery Hunting" ni. Actually banyak aspect yang aku survey. Dari segi school fees ke programme ke syllabus ke timing. Bukan apa. I prefer school yang bukak paling awal 8.30 pagi dan sampai petang pukul 4 atau 5. So mama ada masa la nak membuat kerja... Ada sesetengah pre-school sampai setengah hari je. Tak sempat nak buat kerja dah kelam kabut nak balik. Tahun depan abang pulak sekolah rendah dan sekolah agama. Memang pening dibuatnya. Sudahnya mama pun tak kerja nanti. 

Result?

I have not found any Nursery yang sesuai untuk Muhammad Hadif yet. Maknanya kena turun padanglah ni. Kena terjah semua nursery yang ada kat Ampang dan Kampung Pandan ni satu persatu. Ni dah November. Lagi sebulan je dah masuk tahun 2015. 

Semoga aku jumpa apa yang dicari.



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...