Tuesday, November 25, 2014

Muntah-muntah dan cirit birit

Hari kelima menderita oleh cirit birit yang menyerang. Badan rasa lemah sangat. Otak tak berfungsi. Asal bangun je kau pening sepening pening nya. Macam nak pitam. Semua benda kau nak makan tapi bila beli kau cuma mampu makan 3-4 suap je. Syukur muntah-muntah hari pertama tu dah hilang. Aku pi telan ubat tahan muntah yang dah expired muahahaha.... *ini jangan ikut ok. Aku tak ada pilihan masa tu. Terpaksalah aku telan. Sebelum telan tu tanya hubby dulu boleh tak. Dia kata ubat dalam fridge tak pe lah boleh je. Syukur tak mati kan hahahaha...

Dengan rasa tak larat tu tetap jugak aku membuat dan menghantar brownies yang orang dah order. Apa nak buatttt.... Boleh bayangkan keadaan masa tu dengan angkut anak dua orang pastu drive lagi sampai ke PJ. Cekalkan hati. Lepas tu balik rumah terus memengsankan diri sepuas-puas hati.

Esoknya menghantar pulak Hanif berkhatan. Dalam larat tak larat tu redah je lah. Seperti biasa balik je terus pengsan.

Malam tadi pukul 8 dah pengsan. Alhamdulillah bangun pagi tadi rasa segar sikit. Terus terbayang-bayang briyani kambing hahaha...

Ye misi hari ni mencari briyani kambing. Sebelum tu kena hantar si abang Hanif pegi klinik check up "kukubird" yg dah sunat aritu. Tengok macam dah kecut sikit. Masuk hari ketiga ni baru nak cuci dengan air garam. So far dia ok je. Tak adalah malam malam bangun menangis melalak bagi sebab sakit. Tahan lasak anak bujangku sorang ni. Esok si kecik ni tak tahu pulak macam mana. Tengok macam wayang lagi lebih dari abang.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...