Friday, February 10, 2017

Kelas Membuat Biskut Yang Pertama ! 19 Februari 2017, Ahad

Berikutan dari posting Kelas Memasak Yang Pertama tahun ini pada 18 Februari 2017, akan di adakan pula Kelas Membuat Biskut yang Pertama bagi tahun 2017 ini.

Doa-doakan agar semuanya berjalan dengan lancar. Takpe student datang sorang aje pun kami akan ajar je nanti hehehe...

Okay untuk Kelas Cookies pula akan diajar 3 resepi sekali. Sebelum itu nak bagitahu kelas akan bermula pada pukul 10am sehingga 2pm atau sehingga habis. Biskut yang dah siap dibuat tu semua boleh bawak balik yaaa. Jadi balik nanti boleh makan biskut buatan sendiri.


Antara 3 jenis resepi pada hari tersebut ialah:

1. Belgian Cookies

Merupakan cookie yang paling fofular di kalangan peminat peminat chocolate chips. Ini kerana ia sangat sedap. Tak kira boleh dimakan pada bila-bila masa sahaja. Berebut rebut orang nak belajar cookie ni tau. Ada yang nak belajar online ada yang nak belajar offline. Resepi dan tips membuat Belgian Cookies ini akan diberi. Nak buat sendiri boleh tapi bereksperimen lah. Pertama kali buat belum tentu jadi punya. Bercakap melalui pengalaman sendiri hehe...

2. Makmur Sedingin Salju

Ini lagi satu biskut yang HOT. Permintaannya sangat tinggi terutamanya di musim Hari Raya. Ada yang panggil Biskut Putri Salju. Ada pula yang memanggilnya Biskut Mor. Realitinya berapa ramai yang betul betul terer buat biskut ni? Saya sendiri belajar buat biskut Makmur dengan mak. Macam-macam kena adjust lebihkan atau kurangkan sana sini. Adunan pertama yang saya buat semuanya masuk tong sampah. Ini kira belajar hentam kromo je. Itu sebabnya penting untuk kita belajar depan-depan supaya senang. InsyaAllah akan kurang buat silap kan. 

3. Crunchy Cornflakes

Seperti juga biskut makmur Crunchy Cornflakes ini biskut seasonal orang kata. Crunchy Cornflakes ni sedap, crunchy dan boleh membuatkan kita ketagih. Dah makan satu nak dua, dah makan dua nak tiga... sudahnya habis satu bekas. Setiap gigitan tu memang fuh kerangupan yang mengujakan hehe...over pulekkk kan hahah... But seriously biskut ni memang sedap.

Dannnn, untuk ketiga-tiga resepi biskut diatas hanya RM150 seorang, maksimum 6 orang. Deposit RM100 untuk pendaftaran dan booking slot.

Lagi satu ! Setiap resepi yang diajar tidak akan diajar untuk kelas yang berikutnya. Mungkin kita akan rotate juga tapi selepas 3 atau 6 bulan mungkin lah. Oleh itu, adalah lebih baik untuk anda merebut peluang ini.

Selain itu kita juga akan share

- Bagaimana nak buat costing dengan betul
- Bagaimana nak menjual dengan betul
- Bagaimana untuk mempromosi dengan betul
- Bagaimana menjual di media sosial
- Bagaimana menjual secara offline

Cukup tak?

Tak cukup tak apa. Sediakan soalan-soalan yang ingin ditanya dan boleh tanya terus kepada tenaga pengajar okay.

Jumpa anda pada 19 Februari 2017 ini ya ! 




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...