Wednesday, May 29, 2013

Akhir Trimester Kedua

Baru sahaja check-up last 3rd May hari tu. Hari ini 29th May tora datang lagi. Nak buat-buat lupa tak boleh sebab bulan lepas dah terlupa. Nanti tak pasal pasal kena marah dengan misi. Tak logik la asyik lupa je kan. Sekali dua tu ada ampun lagi.


Seperti biasa, waima tak bekerja dan ditambah pula cuti sekolah aku tetap bangun awal untuk siap-siapkan anak bujang kesayangan ke sekolah. Jangan pelik, memang cuti sekolah tapi sebab aku amik pakej "full day", pagi sekolah, petang ada "daycare" so kalau time cuti pun dia boleh je pegi skool. Daripada duduk kat rumah tak ada buat apa-apa selain dari layan tv dah iPad, baik aku hantar je. Ada gak aktiviti dia buat dengan cikgu dan kawan-kawan yang satu geng, skool time cuti huhu... 

Baby dah masuk 23 minggu. Kuat menendang bukan main. Lagi aktif dari abang. Reading HB pula makin rendah bulan ni. Risau rasa hati. Patutlah lemah semacam. Buat kerja lebih sikit penat, jalan jauh sikit pun penat. Setiap kali keluar, balik rumah mesti kena baring santai dulu sebab rasa nak pengsan. Lepas tu baru boleh buat kerja lain. Nurse kata nak naikkan HB kena makan 3 ekor ikan setiap hari. Maakkk oiiihhh!!! Dia tanya sanggup tak sanggup. Mau termuntah. Cukup sebulan muka pun dah macam muka ikan. Kena fikir resepi apa nak masak hari-hari dengan ikan. 

Seperti biasa, kesudahannya, dengan HB yang rendah, kena datang balik untuk normal check-up dua minggu lagi. Penat tu haruslah ada, penat menunggu kan. 

Next plan, we go for detailed scan. Yang paling seronok hubby kata ok! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...