Wednesday, July 8, 2015

Jalan-jalan di Jalan TAR

Tempoh hari, Sabtu malam satu family anak beranak berjalan-jalan di Jalan TAR. Apa mimpi pun tak tahun. Bukan ada nak beli apa pun. Saja nak menempuh kesesakan lalulintas dan kesesakan manusia di sana. Kebetulan hari Sabtu tu Nuzul Quran pulak tu. Memang tak pernah dibuat oleh Encik Iqbal mengajak satu keluarga berjalan-jalan gitu.

Kali terakhir ke sana di bulan Ramadhan masa tu Hanif berumur Setahun lebih kot. Itupun malam Raya. Lupa dah. Lepas tu tak ada dah. Sekarang Hanif umur 7 tahun baru lah menjengah lagi. Sebelum ni shopping pun siang je. Takde terjah masuk ke dalam bazaar jalan TAR.

Layan... Ada group busker best jugak layan. Tak berubah aktiviti malam mereka. Lelaki lelaki memakai baju kurung lepas tu panjat pegang pembesar suara dok promo harga murah harga murah! He he...

Tiada apa yang menarik untuk dikongsikan. Bagi saya biasa biasa saja. Untuk yang first time pergi tu best! Especially nak carik baju raya. Haihh...tak mampu memilih dalam kesesakan yang sebegitu rupa. Itupun kami jalan sehingga Semua House je lepas tu papa ajak patah balik ahahaha...

Pegi pukul 11 malam, balik 1 pagi. Encik Hadif mengamuk nak jalan sendiri. Tak nak dipegang. Mata dah ngantuk. Tak sempat nak lepak minum dah balik....

Kalau anda pelancong datang dari jauh saya sarankan anda mesti pergi!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...