Thursday, September 6, 2012

Meroyan time

Nasiblah minggu ni entri entah apa-apa. Nak tulis secara skema aku tak ada mood. Tengah muhasabah diri. Apa yang ditulis adalah tak semestinya dari hati dan apa yang difikirkan tak semestinya ditulis. Tak faham pun tak apa.

Aku tak adalah meroyan tapi cuma pelik dengan sesetengah manusia yang sikit-sikit nak meroyan. Nak kata lepas beranak tak jugak. Orang kata "taching" sorang-sorang. Letak status meroyan kat Facebook dengan harapan orang akan komen dengan nasib yang sama. Itulah "mangsa toksik". Malas nak explain maksud "mangsa toksik" ni. Kalau rajin esok lusa aku terangkan. Sepatutnya bila time nak meroyan tu cepat-cepatlah carik pembimbing. Bukan pamer di wall facebook. Kononnya "sharing is caring" hehe...

Kadang kala kita ingat orang yang bermasalah dengan kita tapi adakah kita buat analisis kepada diri sendiri?? Mungkinkah kita yang bermasalah... Hanya diri kita sendiri yang tahu. Sekian.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...