Tuesday, March 8, 2016

Ais krim Satu Malaysia

Pagi yang ceria. Awal update entri hari ni. Encik Hadif masih lagi berdengkur dalam bilik. Melayan mimpi la tu. Tak lama lagi bangun dah merengek-rengek request susu...

Encik Hanif pun bersemangat nak bangun. Alhamdulillah anak bujang ni kurang simptom merempan di waktu pagi. Kalau dia merempan mak dia akan merempan 10 kali ganda haha... Ada berani?

Oklah, pagi-pagi begini sebenarnya nak sambung projek Ais Krim Satu Malaysia yang akan dijual pada event HOT AIR BALLOON hujung minggu ni di Putrajaya, 11 hingga 13 March 2016. Kira 3 hari. Semalam dah buat aiskrim viral Sumi jelly tu. Hari ini nak buat asam boi pulak. Esok bolehlah buat choki-choki.

Rupa choki choki yang berharga RM1.50 di Hero Supermarket

Nak tau, buat ais krim Satu Malaysia choki-choki ni mahal tau huhu... Satu paket Choki-Choki tu je dah RM1.50. Ada 5 batang dalam tu. Kira kos choki-choki je dah 30 sen. Memang padan harga jual RM1.00 sebatang. Takkan nak letak choki-choki tu separuh kan huhu... Kita nak buat ais krim sedap. Bila ada kelapangan masa boleh lah buat. Lagi pun nak sediakan bahan-bahan pun mudah. Boleh buat stok untuk seminggu pastu jual kat anak-anak taman ni. Sungguh murni cita-cita aku kan...

Ada sesiapa yang pergi ke HOT AIR BALLOON 2016 akan datang ni di Putrajaya? Kalau ada jangan lupa singgah booth nombor 58, Booth Food House By Sister. Ada banyak makanan dan air yang akan dijual di sana. InsyaAllah pasti sedap...

Di lain entri kita cerita tentang HOT AIR BALLOON pula ya... =)

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...